Kas

2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem veli toplantısı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda okulumuzun tanıtım videosu gösterildi. Okul müdürümüz Sayın M. Nuri YILDIRIM'ın konuşmasının ardından Okul Aile Birliğinin yeni yönetimi belirlendi. Daha sonra velilerimiz, öğrenci durumlarını görüşmek üzere sınıflara geçerek, öğretmenlerimizle ayrı ayrı görüşme imkanı buldular. Yoğun katılımın gözlendiği toplantıya katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda Arapça Öğretmenimiz Canan Kayahan tarafından yürütülen e-twinning “Sanaldan Sanata” projesi kalite etiketi ödülü almayı başardı. Proje kapsamında okulumuzda oluşturulan Beceri Temelli Sanat Atölyesi’nde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz Akademik Başarıyı Artırma ve Takip Komisyonumuz aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Okul müdürümüz Sn. M. Nuri YILDIRIM başkanlığındaki toplantıda öğrencilerin deneme sınavları ve derslerdeki başarı durumları, DYK'lar, rehberlik hizmetleri ve yazılı sınavları görüşüldü. Ayrıca yıl içinde yapılabilecek faaliyetler masaya yatırıldı.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında bayrak çalışması yapıldı. Arapça öğretmenimiz Canan KAYAHAN rehberliğinde, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bayrak okulumuzda sergilenmeye başlandı.

Kas

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde aziz hatırasını milletçe rahmet ve şükran duygularıyla yâd ediyoruz.

Zekası, çalışkanlığı, devlet adamlığı, kararlılığı, öngörüsü ve yönetim anlayışı ile sadece Türk Milleti için değil, dünya milletleri tarafından da büyük bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk "en büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlerimize emanet etmiş olup;  ülkemiz ve Cumhuriyetimiz azimli kararlı ve değerlerimize bağlı  gençlerimiz sayesinde ilelebet payidar kalacak ve dünyamıza umut ve barış olacaktır. Bu amaca var gücümüzle hizmet etmenin gurur ve onurunu yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Savaşı'mızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Millî Mücadele'mizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha sevgi, saygı ve rahmet ile anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında okul panomuz öğrencilerimiz tarafından hazırlandı.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz arasında bilek güreşi turnuvası düzenlendi. Beden eğitimi öğretmenimiz Fatma Muti'nin organize ettiği müsabakalar çekişmeli geçti.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı  etkinlikleri kapsamında  şehit  ve  gazilerimizin anısına, okumuş  olduğumuz hatimlerin dua programını  yaptık. Saygı  duruşu  ve İstiklal  Marşı'yla  başlayan  programımız  9. sınıftaki hafizlarimiza  belgelerinin  takdim edilmesiyle  sona erdi. Hatimlerin okunmasinda ve programın  yapımında  emeği  geçenlere  teşekkür ederiz. Allah kabul etsin.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'na bir vefa borcu olarak, okulumuz öğrenci ve personelleri bir araya gelerek nakdi yardım yapma kararı aldık. Bunun sonucunda toplanan nakdi yardımlar 100. yıl vefa etkinliği adı altında vakfın hesabına okulumuz adına yatırılmıştır. Vatanın ve milletin istiklal ve istikbali konusunda ilgili kurumlara destek verme faaliyetlerimize devam edeceğiz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okulumzda program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünden Sayın Doç.Dr. Ahmet Dervişoğlu Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında okulumuzda seminer düzenledi. "Yıldız Işığından Gökkuşağı Yapmak" konulu semineri için kıymetli hocamıza teşekkür ediyoruz.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında geçen yıl Sitare Dağına diktiğimiz bayrağı, güneş enerjisi ile çalışan ışıklandırma ile aydınlattık.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çevresinde Türk milletinin kenetlenmesiyle yürütülen Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlanması ve ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, tarihte eşine az rastlanır büyük bir başarıdır. Geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmiyle Cumhuriyet Bayramımızı kutlarken aynı zamanda istiklâl mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde Bilecik'e giden öğrencilerimiz faaliyetlerini tamamlayarak dönüşe başladı. Bir haftalık yoğun bir program geçiren ekibimiz adına ev sahibi okul idareci ve öğretmenleri ile Bilecik'te ekibimizi ağırlayan tüm kurumlara teşekkür ederiz.

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı'nın dördüncü gününde Bilecik'in Osmaneli ilçesine doğru yola koyulduk. Osmaneli Ulu Camii, Aya Yorgi Kilisesi, Osmanlı Konağı ve Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi ziyaret edildi. BEBKA tarafında restore edilen Osmaneli Tarihi Konakları gezilerek Osmaneli belediyesine ait konak otelde çay ikramında bulunuldu. Sakarya Nehri kıyısında kısa bir yürüyüş gerçekleştirdik. Gün sonunda Namlı Lezzetler Restorantı'nda Aliye AYAZ'ın davetlisi olarak Bilecik' in yöresel lezzetlerinden tattık. Aliye Hanıma misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederiz.