ERZURUM / OLTU - Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

Okulumuz konferans salonunda, pansiyonda kalan öğrencilerimize yönelik her hafta düzenli olarak devam eden sohbetlere yarıyıl tatilinin ardından yeniden başladık. Bu haftaki sohbetimizde "İHSAN" konusu ele alındı. Sohbetin sonunda öğrencilerimize ikramda bulunuldu. Bu güzel sohbeti için Manevi Danışman Merve Uygur hocamıza teşekkür ederiz.

Şbt

2023-2024 Eğitim ve öğretim yılı ikinci dönem öğretmenler kurul toplantısı yapıldı. Okul müdürümüz Sayın Muhammet Nuri YILDIRIM başkanlığında toplanan kurulda eğitim öğretim yılı ikinci dönemi hazırlık süreçleri, zümreler, yıllık planlar, belirli gün ve haftalar, yazılı ve uygulamalı sınavlar, akademik başarının artırılması, YKS hazırlık süreci gibi bir çok gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Okulumuz bünyesinde oluşturulan kurul ve komisyonların çalışmaları gözden geçirildi. İkinci dönemin hayırlara vesile olması dilek ve temennileriyle toplantı sona erdi.

Şbt

Miraç Kandili dolayısıyla okulumuz Arapça Öğretmeni Canan KAYAHAN ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu küçük hediyeler öğretmen ve öğrencilerimizle paylaşılarak kandilleri kutlandı.

Şbt

Okulumuzda 6 şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Ock

TÜBİTAK 2204-A Lise öğrencileri proje yarışmasına tam 19 proje gönderdik. Farklı kategorilerde hazırlanan projelerle öğrencilerimiz, bilimsel ve teknik anlamda fikirlerini ve becerilerini gerçekleştirme fırsatı yakaladılar. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimiz ile danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Ara tatil ders çalışma kampımız başladı. 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin bir hafta süreyle devam edecek etütleri, öğretmenlerimiz gözetiminde yapılmaktadır. Teneffüslerde öğrencilerimizin soru çözümleri de yapılmaktadır. Ayrıca okul idaresi tarafından öğrencilerimize aralarda çay ikramı da yapılmaktadır.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda 11 eylül 2023'te başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 19 ocak cuma günü tamamlanıyor. 5 şubat pazartesi günü başlayacak olan ikinci döneme kadar tüm öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Türkiye geneli pansiyonlu proje okulu öğrencilerinin farklı şehirleri ve kültürel yapılarını öğrencilere tanıtmak amacıyla başlattığı ve okulumuzun uygulama hakkı kazandığı "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" projesi Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün faaliyet bülteninde yer aldı. "SERENCAM" adlı faaliyet bülteninin 142. ve 143. sayfalarında projemizden bahsedildi. Bültene aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

SERENCAM faaliyet bülteni

Ock

Okulumzda yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında hikaye yarışması düzenlendi. Yarışmada 12-C sınıfı öğrencilerinden Beyzanur POLAT'ın hikayesi birinci seçildi. Öğrencimizi tebrik ederiz.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ock

Okulumuz konferans salonunda pansiyon öğrencilerimize yönelik her hafta düzenli olarak devam eden sohbetlerin bu hafta üçüncüsünü gerçekleştirdik. Sohbetimiz de bu hafta “Üç Aylar ve Ragip Kandili” konusu ele alındı. Resulullah efendimiz, Receb ayına çok değer verir ve "Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir" diye dua ederdi.

Bu sohbeti için Manevi Danışman Merve Uygur hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ock

Üniversiteye hazırlık çalışmaları kapsamında 12. sınıf öğrencilerimize Türkiye geneli uygulanan TYT deneme sınavı yapıldı.

Ock

Okulumuzda "Gazze'nin Meleklerine Mektup Yarışması" düzenlendi. Yarışmada 10-B sınıfı öğrencilerinden Hayrunnisa ÇELEBİ'nin mektubu birinci oldu. Öğrencimizi tebrik ederiz.

Ock

Okulumuzda 20-27 Ocak 2024 tarihleri arasında ders çalışma kampı yapılacaktır. 11. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerinin katılacağı çalışma kampı 1 haftalık olarak planlanmıştır. Yaklaşık 50 saatlik etüt ve ortalama 2400 adet soru çözümü hedeflenmektedir. YKS'ye hazırlanan öğrencilerimizin eksiklerini tamamlayarak ortalama 2 soru bankası bitirebilmelerine imkan tanınmaktadır. Ders çalışma kampımız yatılı olacaktır. Fakat pansiyonda kalmak istemeyen öğrencilerimiz için evden gelip gitme imkanı da olacaktır.

Ock

Mübarek Regaip Gecesi dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı ve üzerlerinde ayet-hadis ve özlü sözlerin yazılı olduğu çikolatalar öğrencilerimize dağıtıldı.