E TWİNNİNG

Okulumuzda E-Twinning kapsamında Arapça öğretmenimiz Canan Kayahan'ın yürüttüğü 'Yaşam Sokağım' projesi sürdürülmektedir. Projemizin amacı; öğrencilere kalem kağıt dışında bir ortam oluşturup çeşitli etkinliklerle motivasyonlarını artırmaktır. Öğrenciyi sınıftan alıp ilgi ve merak uyandıracak başka bir dünyaya götürerek öğrendiklerini beceri haline getirebilecekleri bir ortam oluşturmak hedeflenmiştir. Projemiz Ocak 2022 de başlayıp Mayıs ayında sona erecektir. Okulumuzda tasarlayacağımız alanda aylık etkinlikler düzenlenecektir. Bu etkinlikler kapsamında 3 Mart Çarşamba günü fotoğraf sergisi düzenlenecektir.

eTwinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

Bu kapsamda Arapça öğretmenimiz Canan Kayahan'ın yürüttüğü 'Yaşam Sokağım' projesi başlamıştır. Projemizin amacı; öğrencilere kalem kağıt dışında bir ortam oluşturup çeşitli etkinliklerle motivasyonlarını artırmaktır. Öğrenciyi sınıftan alıp ilgi ve merak uyandıracak başka bir dünyaya götürerek öğrendiklerini beceri haline getirebilecekleri bir ortam oluşturmak hedeflenmiştir. Projemiz Ocak 2022 de başlayıp Mayıs ayında sona erecektir. Okulumuzda tasarlayacağımız alanda aylık etkinlikler düzenlenecektir.

Yine İngilizce öğretmenimiz Osman Yılmaz'ın yürüttüğü projede, katılan her okulun kendi şehrini tanıtacak bir sunum hazırlaması planlanmaktadır. Belirlenen takvime göre her ay belirli konularda sunumlar hazırlanacak ve sunumlar Twinspace ortamında paylaşılacaktır. Öğrencilerin hem kendi yaşadıkları çevre hakkında hem de Türkiyeden ve Avrupa'dan farklı yerler hakkında bilgi sahibi olmaları planlanmaktadır.

Yürütülen projelerde emeği geçen Canan Kayahan ve Osman Yılmaz hocalarımız ile öğrencilerimize teşekkür ederiz.