T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / OLTU - Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

May

Okulumuzda Arapça öğretmenimiz Canan Kayahan koordinatörlüğünde yürütülen E-Twinning "Dijital Zorbalığa Karşı Dijital Birlik Projesi" kapsamında kardeş okulumuz olan 25 Mart İlkokulu öğrencilerine siber zorbalık hakkında bilgi vererek, zorbalığa karşı farkındalıklarının artması amacıyla da öğrencilerimizin tasarladığı kitap ayraçlarını miniklere hediye ettik. Proje koordinatörü öğretmenimize ve ekibinde emeği geçen Nisa,Berrak,Şura ve Tuana isimli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

İlçe çapında düzenlenen voleybol ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren öğrencilerimiz okul yönetimi tarafından ödüllendirildi. Öğrencilerimizi ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmen'imiz Fatma Muti'yi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

May

2024 YKS Sınavı ve Akademik Komisyon çalışmalarımızı yerinde incelemek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlhami ŞAHİN, Şube Müdürümüz Ahmet KALKAN ve YKS Sorumlusu Cemal YILDIZ okulumuzu ziyaret ettiler. 

Okul idaresi ve akademik değerlendirme komisyonu öğretmenleri ile bir araya gelen heyete çalışmalar hakkında bilgi verildi. Öğretmenlerle yapılan çalışmalar hakkında istişareler de bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlhami ŞAHİN 12.sınıf öğrencilerimizle biraraya geldi. YKS Sınavı konusunda öğrencilerle sohbet eden Müdürümüz oğrencilerimize başarı dileklerini ilettikten sonra okulumuzdan ayrıldı.

May

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında okulumuzda "Cengiz Aytmatov Paneli" düzenlendi. Yazarın hayatı, düşünceleri, fikri yapısı ve eserlerinin konuşulduğu panelde ayrıca Anadolu Mektebi Yazar Okumaları adlı tanıtıcı kısa video izlendi. Panelde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen Beyit Ezberleme Yarışması birincisi Şevval Nur Demir, ikincisi Beyzanur Polat, üçüncüsü Meryem Kaya;

Grafiti (duvar yazısı) Tasarım Yarışması birincisi Bahar Önal, ikincisi Sümeyye Kılıç, üçüncüsü Gülbeyza Yeşilbaş. Yarışmalara katılan tüm öğrencilere teşekkür eder yarışmayı kazanan öğrencileri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

May

2023-2024 Eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşırken 12. sınıf öğrencilerimize mezuniyet programı düzenledik. Öğrencilerimizin ailelerinin de katıldığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Okul müdürümüz Sayın M. Nuri YILDIRIM öğrenci ve velilerimize hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Müdürümüz M. Nuri YILDIRIM, okul birincilerimizden olan 12-A sınıfı öğrencilerinden Ravzanur SAVAŞ'a, MüdürBaşyardımcımız Emre Öztaş ise 12-D sınıfı öğrencilerinden Ayşe KAYA'ya plaketlerini takdim ettiler ve geleneğe uygun olarak okul birincilik kütüğüne isim çakma ile bayrak devir teslim töreni yapıldı. Ardından öğrencilerimize diplomaları verilerek kep atma merasimi ile programımız sona erdi. Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar dileriz. 

May

Oltu Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu müdürü Sayın Ali Rıza Yücel’i geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası sebebiyle okul olarak ziyaret ettik ve geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Ziyarete okul müdürümüz Sayın Muhammet Nuri YILDIRIM,  Arapça öğretmenimiz Canan KARAHAN ve okulumuz öğrencileri katıldı. 

Öğretmenevi müdürümüz Sayın Ali Rıza YÜCEL beye göstermiş olduğu ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eder, tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

May

Değerler Kulübü Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hem Anneler Günü hediyesi hem de anne- çocuk etkinliği olması amacıyla hazırladığımız renkli çerçevelere anne ve çocukların parmak izlerini çıkartarak kendilerine anı kalmasını sağladık. Yine Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında OKAİHL yazılı, renkli resimlerle dikkat çeken kartonlarda anne ve çocuğun birlikte hoşça vakit geçirerek kuş beslemesine katkıda bulunmak amacıyla kuş yemi dağıttık. Emeği geçen 12-A sınıfı öğrencilerine, kulüp danışman öğretmeni Gözde Önal'a teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun tanıtım faaliyetleri yakın ilçelerdeki ortaokullar ile devam ediyor. Oltu ilçe merkezinde bulunan ortaokullar ile çevre ilçelerdeki ortaokul öğrencilerine yönelik tanıtım faaliyetleri kapsamında 8. gün Tortum'daki ortaokullar ziyaret edildi. 8. sınıf öğrencilerine yönelik okul tanıtım filmi izletilerek broşürlerimiz dağıtıldı. Öğretmenlerimiz okulumuz hakkında bilgilendirme yaptı. Öğrencilerin sorularına kapsamlı cevaplar verildi. Özellikle okulumuzun Fen ve Sosyal Bilimler  Proje Bölümü'müzün kontenjanlarının kısıtlı olduğu ve Fen Lisesi ayarında eğitim yaptığı belirtildi ve öğrencilerin ilgisini çektiği görüldü. Tanıtım faaliyetlerimiz belirlenen plan doğrultusunda çevre ilçelerdeki ortaokullarla devam edecek olup tanıtım ekibinde görevli idareci ve öğretmenlerimiz ile bizleri ağırlayan okul yönetimlerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

May

Bugün 19 Mayıs! 105 yıl önce Kurtuluş Savaşı için ilk adım bugün Samsun´da atıldı! 19 Mayıs 1919, toprakları düşman kuvvetlerince işgal edilen ülkeyi kurtaracak mücadelenin başladığı tarihtir. Anadolu, düşmanlar tarafından işgal altındaydı. Mustafa Kemal, beraberindeki 18 askerle 19 Mayıs günü Samsun´a çıktı. 19 Mayıs 1919 günü bağımsızlığa, çağdaşlaşma ve demokratikleşmeye giden yolun ilk adımı atıldı. Türk milletine bağımsızlığı, çağdaşlığı ve demokrasiyi getiren Atatürk´ün gençliğe armağan ettiği ve 1938′den beri "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan 19 Mayıs törenlerine okul olarak katıldık. Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak tüm halkımızın 19 Mayıs bayramını kutlarız...

May

Oltu liseler arası bireysel masa tenisi turnuvasında öğrencimiz Neşe KARLITAŞ Oltu 1.'si oldu. Takım olarak ise 4. olduk. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Fatma MUTİ'yi tebrik ederiz.

May

Okulumuzun tanıtım faaliyetleri yakın ilçelerdeki ortaokullar ile devam ediyor. Oltu ilçe merkezinde bulunan ortaokullar ile çevre ilçelerdeki ortaokul öğrencilerine yönelik tanıtım faaliyetleri kapsamında 7. gün Narman'daki ortaokullar ziyaret edildi. 8. sınıf öğrencilerine yönelik okul tanıtım filmi izletilerek broşürlerimiz dağıtıldı. Öğretmenlerimiz okulumuz hakkında bilgilendirme yaptı. Öğrencilerin sorularına kapsamlı cevaplar verildi. Özellikle okulumuzun Fen ve Sosyal Bilimler  Proje Bölümü'müzün kontenjanlarının kısıtlı olduğu ve Fen Lisesi ayarında eğitim yaptığı belirtildi ve öğrencilerin ilgisini çektiği görüldü. Tanıtım faaliyetlerimiz belirlenen plan doğrultusunda çevre ilçelerdeki ortaokullarla devam edecek olup tanıtım ekibinde görevli idareci ve öğretmenlerimiz ile bizleri ağırlayan okul yönetimlerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun tanıtım faaliyetleri yakın ilçelerdeki ortaokullar ile devam ediyor. Oltu ilçe merkezinde bulunan ortaokullar ile çevre ilçelerdeki ortaokul öğrencilerine yönelik tanıtım faaliyetleri kapsamında 6. gün Ayvalı Köyü Ortaokulu ile Şenkaya'daki ortaokullar ziyaret edildi. 8. sınıf öğrencilerine yönelik okul tanıtım filmi izletilerek broşürlerimiz dağıtıldı. Öğretmenlerimiz okulumuz hakkında bilgilendirme yaptı. Öğrencilerin sorularına kapsamlı cevaplar verildi. Özellikle okulumuzun Fen ve Sosyal Bilimler  Proje Bölümü'müzün kontenjanlarının kısıtlı olduğu ve Fen Lisesi ayarında eğitim yaptığı belirtildi ve öğrencilerin ilgisini çektiği görüldü. Tanıtım faaliyetlerimiz belirlenen plan doğrultusunda çevre ilçelerdeki ortaokullarla devam edecek olup tanıtım ekibinde görevli idareci ve öğretmenlerimiz ile bizleri ağırlayan okul yönetimlerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

May

May

Okulumuzun tanıtım faaliyetleri yakın ilçelerdeki ortaokullar ile devam ediyor. Oltu ilçe merkezinde bulunan ortaokullar ile çevre ilçelerdeki ortaokul öğrencilerine yönelik tanıtım faaliyetleri kapsamında 5. gün Şenkaya'daki ortaokullar ziyaret edildi. 8. sınıf öğrencilerine yönelik okul tanıtım filmi izletilerek broşürlerimiz dağıtıldı. Öğretmenlerimiz okulumuz hakkında bilgilendirme yaptı. Öğrencilerin sorularına kapsamlı cevaplar verildi. Özellikle okulumuzun Fen ve Sosyal Bilimler  Proje Bölümü'müzün kontenjanlarının kısıtlı olduğu ve Fen Lisesi ayarında eğitim yaptığı belirtildi ve öğrencilerin ilgisini çektiği görüldü. Tanıtım faaliyetlerimiz belirlenen plan doğrultusunda çevre ilçelerdeki ortaokullarla devam edecek olup tanıtım ekibinde görevli idareci ve öğretmenlerimiz ile bizleri ağırlayan okul yönetimlerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.