T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / OLTU - Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

E TWİNNİNG

May

Bilgisayar, akıllı telefonlar ve tabletler gibi elektronik cihazlar aracılığıyla gerçekleşen; sosyal medya, çeşitli uygulamalar ya da çevrimiçi forumlar üzerinden, mesajlar ve fotoğraflar da dahil olmak üzere zararlı içerik yayınlayarak karşıdaki kişiyi küçük düşürmeyi hedefleyen davranışlara siber (Dijital) zorbalık denir. Dünya Sağlık Örgütü’nün, 2013-2014 yılları arasında Avrupa ve Kuzey Amerika’da bulunan 43 ülkede yürüttüğü çalışmanın sonuçlarına göre son 3 ayda en az 2 kez zorbalığa maruz kalmış çocuklar arasında; kız çocuklarında %14, oğlan çocuklarında ise %11 oranında görülen bir mağduriyet söz konusudur. 

İnternet çağının içine doğmuş bu çocukların ve gençlerin sosyal medyadan ya da akıllı telefonlardan olumsuz etkilenmemeleri ve zorbalık karşısında bilinçlenmeleri amacıyla okulumuzda Arapça öğretmenimiz Canan Kayahan koordinatörlüğünde E-Twinning 'Dijital Zorbalığa Karşı Dijital Birlik' projesi başlatıldı. Proje 6 Türk, 1 Polonya, 2 Makedonya ortaklığından oluşmuştur. Proje kapsamında zorbalığa karşı farkındalık oluşturmak hedeflenmiştir. Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Arapça Öğretmeni Canan Kayahan’ın yürüttüğü Sanaldan Sokağa (From Virtual To Street) E-Twinning projesi başlamıştır. Proje 10 Türk ortak ve 1 yabancı ortaktan oluşmaktadır. 

Projenin amacı; çocukları sanal dünyanın tuzaklarından uzaklaştırıp geleneksel sokak oyunlarına yönlendirmek ve sosyal gelişimlerini desteklemektir. Proje aylık etkinliklerle ve oyunlarla başlayacak olup mayıs ayında sona erecektir. Proje koordinatörü Canan Kayahan’a ve proje ekibine teşekkür ederiz.

Ekm

Ekm

Okulumuzda yürütülen "Sanaldan Sanata E-Twinning Projesi" kapsamında Nisan ayı etkinliği olan deprem temalı resim çalışması yapıldı. Öğrencilerimizin yaptıkları resim çalışmaları, okulumuz bünyesinde yeni oluşturulan sanat atölyesinde sergilendi. 

Ekm

Okulumuz ingilizce öğretmenlerinden Osman YILMAZ tarafından yürütülen "Şehrini Tanıt" e-Twinning projesinin ikinci ayında partner okullardaki öğrenciler yaşadıkları şehirleri tanıtacak. Bu ayki etkinlikte plan kapsamında öğrenciler, yaşadıkları şehirlerin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verecekler. Buna ek olarak da yaşadıkları şehirler hakkında ilginç bilgiler verecekler. Hazırlanan sunumlar e-Twinning içerik paylaşım portalı olan Twinspace'den paylaşıma sunulacak ve tüm partner okulların izlenimine sunulacak. Öğrenciler hem kendi şehirlerini detaylı tanımış olacaklar hem de başka şehirler ve kültürler hakkında bilgi sahibi olmuş olacaklar.

Ekm

"Yaşam Sokağım" adlı e twinning projesinin Şubat ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz "Fotoğraf Çekmecem" adlı yarışmamızı yaptık. Öğrencilerin çekmiş olduğu fotoğraflar öğretmenlerimizden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Birinci olan resim 9-B sınıfından Elanur DEMİRTAŞ'ın çektiği fotoğraf seçildi. Dereceye giren öğrencilerimize okul müdürümüz Sayın Nimet AKBULUT tarafından ödül verildi. Proje koordinatörü Canan KAYAHAN hocamıza, jüri üyesi hocalarımıza ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

E-Twinnig projesi kapsamında yürütülen "Fotoğraf Çekmecem" resim sergisi açıldı. Öğrencilerin çekmiş olduğu resimlerden oluşan sergimiz ziyarete açıktır.

Ekm

Okulumuz ingilizce öğretmeni Osman Yılmaz tarafından yürütülen "Şehrini Tanıt" e twinning projesi kapsamında, partner okullardaki öğrenciler yaşadıkları şehirleri tanıtacaklar. Öğrenciler mart ayında yaşadıkları şehirlerdeki tarihi yerleri ve geleneksel yemekleri tanıtan sunumlar hazırlayıp  e twinning paylaşım portalı twinspace de paylaşacaklar. Çalışmalarından dolayı Osman Yılmaz'a teşekkür ederiz. Şubat ayı için hazırlanmış içeriklere ise aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Oltu Hakkında İlginç Bilgiler

Oltu Coğrafyası

Oltu Tarihi

Ekm

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Osman Yılmaz tarafından yürütülen "Şehrini Tanıt" e-Twinning projesi kapsamında, partner okullardaki öğrenciler mart ayında yaşadıkları şehirlerdeki tarihi yerleri ve geleneksel yemekleri tanıtan sunumlar hazırlayıp  e-Twinning paylaşım portalı Twinspace'de paylaşıma sundular. Mart ayı için hazırlanmış içeriklere ise aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Oltu'daki Tarihi Yerler

Oltu'daki Yöresel Yemekler

Ekm

Okulumuzda yürütülen E-Twinning projesinin bu ay ki etkinliği kendin üret kendin türet kapsamında sabun yapımı olacak. 

Ekm

Proje koordinatörlüğünü okulumuz arapça öğretmeni Canan KAYAHAN'ın yaptığı "Yaşam Sokağım" e-twinnin projesinin nihai ürünü olan e-dergi yayımlandı. Dergiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

E-DERGİ OKU

Ekm

Koordinatörlüğünü öğretmenimiz Canan KAYAHAN'ın yaptığı "Yaşam Sokağım" e-twinning projemizi tamamladık. Projede yer alan öğrencilerimize okul müdürümüz Sayın Nimet AKBULUT ödüllerini verdi. Projenin yürütülmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

E-Twinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

Bu kapsamda Arapça öğretmenimiz Canan Kayahan'ın yürüttüğü 'Sanaldan Sanata Yolculuk' projesi başlamıştır. Proje 9 Türk ortak ve 1 yabancı ortaktan oluşmaktadır. 

Projenin amacı: Çocukları sanal ortamdan uzaklaştırıp el becerilerini geliştirebilecekleri , çeşitli sanat dallarında çalışmalar yapabilecekleri bir ortam hazırlamayı amaçlıyor. El sanatları, müzik, resim, edebiyat köşeleri oluşturularak çocuklara kendilerini geliştirme imkanı sunmayı hedefliyor.

Proje aylık etkinliklerle şubat ayında başlamış olup mayıs ayında sene sonu sergisi ile bitecektir.

Ekm

Okulumuzda yürütülen E-Twinning “Sanaldan Sanata” projesi ile Arapça öğretmenimiz Canan Kayahan koordinatörlüğünde çocukların sanal ortamdan uzaklaşıp bireysel yeteneklerini gözeterek sanatsal çalışmalar yapabilecekleri bir atölye hazırlandı. Atölyede müzik,resim,yabancı dil,el sanatları,okuma gibi köşeler tasarlanarak her öğrencinin faaliyet yapabileceği sosyal bir ortam oluşturuldu. Projede emeği geçen idarecilerimize, öğretmenlerimize ve okul çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda yürütülen E-twinning "Sanaldan Sanata Yolculuk Projesi" kapsamında mayıs ayı etkinliği olarak öğrencilerimiz enstrüman çalıp yöresel türküler söyledi.