Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
HALİTPAŞA MAH. 25 MART CAD. KIZ ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO 10A OLTU / ERZURUM
Vizyon
Geçmişin etkisinde kalarak geçmişin aynısı olmak yerine geleceğe bakarak yarını bugünden yaşamaya başlamak fikrinin hakim kılınması için çalışmak. Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireylerin yetiştiği bir kurum olmasını başarmaktır.
Misyon
1. Öğrencilerimizi çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan ülkesine faydalı, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bireyler olarak yetiştirmek, 2. Bugün bizim ama yarın sizindir bugün yaşanmıştır,yarın yaşanacaktır, yarınımız olan öğrencilerimize her şeyin en güzelini sunmak için bir ekip ruhu içerisinde yılmadan yorulmadan çalışmak. 3. Öğrencilerin gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak ve kendilerine olan güven duygularını artırmak amacıyla geçmiş yıllardan itibaren başlatılmış olan Sosyal ve kültürel çalışmaları artan bir tempoyla devam ettirmek, 4. Öğrencilerimizin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, toplumsal değerlere, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yerleşmesini sağlamak.
Başarılar
Okulumuzda 2021 Üniversite sınav sonuçlarına göre 45 öğrencimiz tercih yapmaya hak kazanmış,26 öğrencimiz üniversitelere yerleşerek %50,09´luk bir başarı sağlanmıştır..
Kütüphane Kitap Sayısı :2018
Doğal gaz
Ulaşım
İlçe merkezinden yürüme mesafesi ile ortalama 15.dk. da okulumuza ulaşılmaktadır.
İl merkezine 115 km. uzaklıkta olan Oltu ilçesi yaklaşık 30 bin nüfusludur.
İl merkezine 115 km. İlçe merkezine 500 m. mesafede bulunmaktadır.