HEDEF YKS

Nis

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından YKS'ye girecek öğrencilerimize sınava hazırlık aşamasından başlayarak öğrencilerimizin üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli kararlar verebilmesini desteklemek amacıyla YÖK tarafından geliştirilen Yükseköğretim Program Atlası öğrencilerimize tanıtıldı.

Nis

Kariyer günleri kapsamında öğrencilerimize yönelik meslek tanıtımlarımız devam ediyor. Bu haftaki konuklarımız İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli kadın polislerimiz oldu. Emniyet hizmetleri ve polislik mesleği hakkında bilgiler verilen toplantı, öğrencilerimizin sorularına verilen cevaplar ile sona erdi. Konuklarımıza sohbetleri için teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzun yeni tanıtım filmi ile afiş ve broşürleri hazırlandı. Tanıtım filmi ve broşürlere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Okulumuz mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında 7 Mart Perşembe günü Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne bir gezi düzenlendi. Okul öğretmenlerimiz,Mehtap Kaygusuz, Canan Kayahan ve Tuba Çakan eşliğinde düzenlenen geziye 12. sınıf öğrencileri katıldı.

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümleri, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin, öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırdığına ve bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz.

Atatürk Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi'ni ziyaret edip bölümler hakkında bilgi aldık. Daha sonra üniversite yemekhanesinde yemek yedik ve Erzurum'un tarihi yerlerini ziyaret edip dönüs yaptık.

Kariyer günleri kapsamında öğrencilerimize yönelik meslek tanıtımlarımız devam ediyor. Bu haftaki konuğumuz Avukat Melike YALÇIN TEKİN oldu. Hukuk Fakültesi ile Avukatlık ve Hakim-Savcılık meslekleri hakkında bilgiler verilen toplantı, öğrencilerimizin sorularına verilen cevaplar ile sona erdi. Avukat Hanım'a sohbeti için teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz rehberlik servisince velilerimize gerçekleştirilen sınavların analizleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Okul veli işbirliği kapsamında öğrencilerimizin akademik başarılarının artırılması amacıyla yapılan toplantıda öğrencilerimizin sınav performansları ayrıntılı şekilde ele alındı.

Şbt

Okul Rehberlik Servisince Ocak ayı içerisinde yapılan MSÜ tanıtım ve yönlendirme seminerinden sonra başvuru takvimi içerisinde öğrencilerimizin sınava başvuru yapmaları sağlandı. 3 Mart Cumartesi günü yapılacak sınava okulumuzdan 15 öğrencimiz katılacak. Öğrencilerimize sınavda başarılar diliyoruz.

Şbt

Okul Rehber Öğretmenimiz Tuba ÇAKAN tarafından öğrencilerimize verimli çalışma yöntemleri üzerine seminer gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin ders başarılarını artırmayı hedefleyen sunum öğrencilerimiz tarafından ilgiyle takip edildi.

Şbt

Ara tatil ders çalışma kampımız başladı. 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin bir hafta süreyle devam edecek etütleri, öğretmenlerimiz gözetiminde yapılmaktadır. Teneffüslerde öğrencilerimizin soru çözümleri de yapılmaktadır. Ayrıca okul idaresi tarafından öğrencilerimize aralarda çay ikramı da yapılmaktadır.

Ara

DYK' ya katılan öğrencilerimize ve bu kurslarda görev alan öğretmenlerimize yönelik motivasyon amaçlı Narman Peri Bacaları'na gezi düzenledik.

Ara

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından öğrencilerimize yönelik meslek tanıtımlarımız devam ediyor. Bu hafta tanıtılan mesleğimiz ise Eczacılık oldu.

Ara

Ara Tatil Ders Çalışma Kampı 20 Ocak'ta başlıyor. Kamp program çizelgesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.